Blog

Zeker uitbesteden!

by Hein van Schaik · No comments

Steeds vaker worden processen uitbesteed om organisaties in staat te stellen zich te richten op hun kernprocessen. Voor een inkoper op zich niet zo spannend, want in essentie verschilt het inkopen van een proces niet van het inkopen van materiële zaken. In beide gevallen moet je je als inkoper afvragen: “levert mijn leverancier wat hij belooft?”.

Een groot verschil in het inkoopproces tussen materiële zaken en dienstverlening is dat materiële zaken zich bij levering goed laten controleren. Bij dienstverlening is controle op het “voldoen aan wat is beloofd” complexer. Er kan weliswaar een hoop beloofd worden, de werkelijkheid speelt zich achter de schermen af.

Om onze klanten te laten zien dat wij als serviceorganisatie doen wat we beloven beschikken we over een door een onafhankelijke derde opgestelde verklaring. KPMG heeft ons op aanwezigheid van kwaliteits- en beheersingsmaatregelen getoetst volgens auditstandaard ISAE-3000.

De kwaliteits- en beheersingsmaatregelen die zijn getoetst liggen op de gebieden: security, logical access, change, call and incident, capacity, IT operations en continuity management. Zo kan de uitbestedende organisatie zélf vaststellen of de beheersing van de uitbestede processen op een niveau ligt dat voldoet aan hun normen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren