Blog

Vitens verbetert prestaties leveranciers

by Hein van Schaik · No comments

Vitens werkt continue aan het verbeteren van de kwaliteit van haar bedrijfsprocessen. Onderdeel hiervan is dat in procedures is vastgelegd dat elk project dat wordt uitgevoerd geëvalueerd moet worden. Met behulp van een van de tools van Commerce Hub is hier nu een nieuwe weg ingeslagen.

Vitens
Vitens levert drinkwater in de provincies Flevoland, Friesland, Overijssel, Gelderland en Utrecht en is met 5,4 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Om dat drinkwater op de plaats van bestemming te krijgen werkt er dagelijks een verscheidenheid aan leveranciers voor Vitens, waaronder leveranciers op het gebied van Ondergrondse Infrastructuur. Jaarlijks worden meer dan 300 projecten op dat gebied uitgevoerd.

Kwaliteit
Tot vorig jaar werden deze projecten altijd geëvalueerd via een vragenlijst in een Excel-bestand. Deze evaluaties werden keurig in de bijbehorende projectmap opgeborgen. In de praktijk bleek er echter weinig tot niets mee gedaan te worden ten aanzien van structurering en beoordeling van prestaties.

Sinds enige tijd wordt de evaluatie van projecten gedaan met gebruikmaking van de tool Supplier Performance van Commerce-hub. Na afronding van ieder infraproject bezoeken de projectleiders een speciale intranetpagina van Vitens. Op deze intranetpagina worden verschillende voor evaluatiedoeleinden ingezette enquêtes ter beschikking gesteld. Door te klikken op een link kan de projectleider zichzelf uitnodigen voor deelname aan één van die enquêtes. Op deze manier worden tientallen enquêtes per dag beantwoord.

Voordelen
De enquête biedt projectleiders op eenvoudige wijze de mogelijkheid hun project op een vastgesteld aantal aspecten te beoordelen. De tool geeft de interne organisatie vervolgens een gestructureerde kijk op de resultaten van deze beoordelingen. Deze resultaten geven inzicht in de wijze waarop projecten zijn uitgevoerd en helpen bij het definiëren van interne en externe verbeteringen. Inmiddels wordt Supplier Performance van Commerce-hub ook voor evaluatie van andere projecten uitgerold.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren