Blog

Variatie

by Hein van Schaik · No comments

Op donderdag 27 oktober bracht de Special Interest Group gebruikers van C-Source Prijsaanvragen naar Amsterdam: Waterbedrijf Groningen, Liftintermediair, de Gemeente Rotterdam en De Goudse Verzekeringen. Vier klanten met een duidelijk andere signatuur en een verschillende positie in het inkooplandschap, als NUTS-bedrijf, aanbestedende dienst en in de private sector.

Wat deze klanten en Commerce-hub gemeen hebben is dat er geen verschil van inzicht bestaat in de mogelijkheden die de applicatie biedt en de uitdagingen en oplossingsrichtingen die er zijn. Onderwerpen als: optimalisatie van het up- en downloaden van bestanden, het kunnen “taggen” van aanvragen, kopiĆ«ren van een rapport en de mogelijkheid voor herindiening zijn onderwerpen die op het vizier staan. In de tijdens de SIG gehouden presentatie lees je hierover meer.Net zo verschillend als hun signatuur is overigens wel de wijze waarop de vier aanwezige klanten C-Source Prijsaanvragen inzetten, variĆ«rend van “(nog) niet” tot “alle mogelijkheden benuttend”. Deze inzet blijkt voornamelijk afhankelijk van de kennis van het offerteblad en (daaraan gekoppeld) de adoptie van het systeem door (de)centrale gebruikers. Het offerteblad wordt nogal eens als complex gezien. Aart den Hollander van Liftintermediair vindt het offerteblad “een krachtig instrument”. Volgens hem is het juist “eenvoudig in gebruik en bijzonder geschikt om informatie bij leveranciers mee op te vragen.” Net als het Waterbedrijf Groningen gebruikt Liftintermediair het offerteblad als inschrijfbiljet.

Ook zonder gebruik van het offerteblad is C-Source Prijsaanvragen overigens uitstekend in te zetten voor het op een eenvoudige manier uitzetten van aanvragen. Volgens Melanie Noordegraaf van de Gemeente Rotterdam “draagt het op eenvoudige wijze kunnen aanvragen van offertes bij meerdere leveranciers bij tot het realiseren van besparingsdoelstellingen”.

In de huidige tijd van kostenbewustzijn lijkt ook deze variatie zijn meerwaarde te leveren.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren