Blog

Openingsceremonie van digitale aanbesteding

by Hein van Schaik · No comments

Op 31 augustus 2010 hebben we tijdens een officiële ceremonie een grote digitale aanbesteding van Omring geopend, waarbij het platform van Commerce-hub is gebruikt.

Omring is een zorgorganisatie in Noord-Holland en maakt bij inkoopprojecten regelmatig gebruik van het digitaal opvragen van offertes bij leveranciers. In augustus 2010 was Omring druk bezig met de voorbereiding van nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden van het Nicolaas Verpleeghuis te Lutjebroek. Daartoe werd een onderhandse aanbesteding in drie percelen in de markt gezet. Op 31 augustus zijn de inschrijvingen in aanwezigheid van 8 van de 10 inschrijvende leveranciers geopend.

Namens Commerce-hub was ik aanwezig om de leveranciers tekst en uitleg te geven over de te volgen procedure. Eerst heb ik laten zien dat de ingediende offertes nog niet zichtbaar waren voor de aanbestedende dienst. Vervolgens hebben manager inkoop Anja Hoeksma en programma manager Rob Schutte van Omring hun “handtekening” gezet. Deze “handtekening” wordt gezet doordat ieder zijn of haar wachtwoord invoert. Daarmee wordt voldaan aan het vier ogen principe en worden de ingediende offertes geopend en zichtbaar voor de aanbestedende dienst.

Anja Hoeksma vertelde na afloop tevreden te zijn: “Voor Omring is dit een belangrijke en speciale aanbesteding. Zowel door de omvang alsmede doordat het een aanbesteding van Werken betrof. We hebben zeer zorgvuldig en transparant willen handelen en deze ceremonie is daar onderdeel van.”

Ook de inschrijvers toonden zich enthousiast over het gebruik van de software. Ze vonden de software intuïtief en makkelijk toegankelijk. Voor mij was dat een positieve bevestiging dat ons product als nuttig en plezierig wordt ervaren. Door zowel leveranciers als door de aanbestedende dienst.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren