Blog

Ontwikkelproces van de SIG NUTS

by Hein van Schaik · No comments

Voor de tweede keer hebben we een Special Interest Group (SIG) bijeenkomst gehouden met onze klanten uit de NUTS-sector. Klanten met hun eigen rol in de waardeketen of concurrenten van elkaar, slechts gescheiden door geografische afzetgebieden: Evides, Eneco, Vitens, Alliander, Nuon en Waterbedrijf Groningen.

De eerste SIG bijeenkomst voor de NUTS-sector vond eind 2010 plaats. Deze had als onderwerp “de wijze waarop C-Source gebruikt kan worden voor erkenningsregelingen”. Voor hen die niet in de NUTS-sector werkzaam zijn: ‘Via een erkenning kan een leverancier een kwalificatie verkrijgen. Daarmee kan deze leverancier deelnemen aan aanbestedingen waarop de erkenning van toepassing is.’

De erkenningsregeling vraagt een andere omgang met C-Source dan “standaard” offerteaanvragen. Andere omgang, omdat het doel erkenning is en niet gunning van een opdracht, de looptijd meerdere jaren is en het onderlinge vergelijk van aanbieders niet van belang is.

Deze tweede bijeenkomst laat zien dat de gebruikersgroep zich inhoudelijk ontwikkelt en onderscheidt ten aanzien van de andere SIG’s. Daar waar de andere drie SIG’s applicatiegericht zijn is de SIG-NUTS branchegericht. Met de klanten binnen de branche om tafel komen ook andere applicaties die bij deze klanten in gebruik kunnen zijn aan bod: Offerteaanvragen, Prijsaanvragen, Contractmanagement en Leverancierbeoordelingen.

Wat alle SIG’s kenmerkt is dat op basis van gedeelde kennis wij verder kunnen ontwikkelen en ook onze gebruikers zich verder kunnen ontwikkelen. Twee ontwikkelprocessen waarin ook de SIG-NUTS zijn rol heeft.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren