Blog

Leveranciers, altijd welkom!

by Hein van Schaik · No comments

Je kent ze wel, webwinkels van bedrijven die zo afgeschermd zijn dat je bij voorbaat ontmoedigd raakt. Ze zijn vaag, geven veel te weinig informatie en verschuilen zich achter mailadressen. Plannen om in die virtuele winkel iets te gaan kopen verdwijnen dan bij mij als sneeuw voor de zon.

Zo een winkel iets kwijt wil, zo wil een inkoper iets hebben. Inkopers zullen net als winkels interesse moeten wekken, met een goed ingerichte etalage en door bereikbaar te zijn. Met de webpublicatie en open inschrijving kan je jouw originele offerteaanvraag beter bereikbaar maken voor leveranciers. Na het plaatsen van je offerteaanvraag in de etalage heb je als inkoper twee mogelijkheden om de offerteaanvraag ter beschikking te stellen:

Je laat de leverancier eerst aanbellen bij de voordeur en als je thuis bent doe je open. De deur staat altijd open. Leveranciers kunnen gewoon binnenkomen en kijken of de aanvraag voor hen interessant is. Als dat zo blijkt te zijn kunnen ze zo doorlopen. Door de deur open te zetten en leveranciers een kijkje in de keuken te geven biedt je transparantie. Als ik ga shoppen in een webwinkel wil ik ook gelijk zien wat ik kan kopen en tegen welke voorwaarden.

Met de webpublicatie en open inschrijving kan je de deur openzetten. Je kan de leverancier zover laten komen als je wilt en zonder dat je thuis bent kan de leverancier verder. Belangrijke voordelen die dat volgens ROC Noorderpoort en de Politieacademie oplevert zijn: Doorlooptijdverkorting van aanbestedingstrajecten. Inkopers in de publieke sector, die elektronisch aankondigen én leveranciers via elektronische weg vrije, rechtstreekse en volledige toegang bieden tot de offerteaanvraag kunnen gebruik maken van verkorting van doorlooptijden. Verkleining van risico’s tijdens de aanmeldprocedure van leveranciers, door geautomatiseerde inschrijving. Er hoeven geen handmatige handelingen meer te worden verricht. Het gemak dat het de gebruiker oplevert in de vorm van een efficiënter (inkoop)proces.

Als je gebruik maakt van de webpublicatie en open inschrijving maak je jouw offerteaanvraag nog aantrekkelijker voor jouw leveranciers. Net als een duidelijke en toegankelijke webwinkel aantrekkelijk is voor jou.

‘Webpublicatie en open inschrijving” is beschikbaar in C-Source Tender management. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de Helpdesk.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren