Blog

Hardware 3.0, de evolutie naar virtueel ijzer

by Arnaud · No comments

Onze gebruikers rekenen ons vooral af op de functionaliteit van ons platform. Minstens even belangrijk binnen een Saas oplossing is de infrastructuur die het gebruik mogelijk maakt.

Commerce-hub hanteert investeringscycli van ongeveer vier jaar. Op dat moment bepalen we opnieuw richting voor de lange termijn. We projecteren het groeiende gebruik en verbruik naar de mogelijkheden die de techniek biedt. Op basis van deze analyse bouwen we een infrastructuur van “scratch” af aan op. Zo evolueert onze dienst op basis van “best practices”.

Voor onze infrastructuur van 2013 en verder hebben we drie scenario’s uitgewerkt die variëren in kosten, reputatie en beheersgemak. Met overtuiging hebben we voor het “topscenario” gekozen. Wij vinden dat het beste passen bij onze klanten en bij onszelf. Dit “topscenario” is een virtuele architectuur die is gebaseerd op VMWare bestaande uit servers en switches van HP, Cisco firewalls en Netapp storage, geïnstalleerd door Imtech ICT.

De kracht van deze techniek ligt in het virtualiseren van serverdiensten en niet meer aan één server toewijzen van hardware. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan voor ons twee belangrijke criteria: 1) zonder “pijn” kunnen groeien in opslagcapaciteit. Deze is nu voorzien voor 16 Terabyte, maar dit kan gemakkelijk vertienvoudigen. Op deze manier kunnen we eenvoudiger meegroeien met onze gebruikers. 2) De serverdiensten staan losser van elkaar. Dit geeft flexibiliteit waardoor virtuele servers makkelijk bijgeplaatst of in onderhoud genomen kunnen worden. Met gevolgen voor zowel capaciteit als beschikbaarheid.

SaaS staat voor Software as a Service. Dat functionaliteit een afspiegeling van de software is, is duidelijk. De service (beschikbaar, veilig, betrouwbaar en snel) wordt voornamelijk bepaald door de hardware infrastructuur.

Door nieuwe investering in hardware creëren we voor de komende jaren een belangrijke basis, zodat we onze gebruikers op topniveau kunnen blijven bedienen in veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid.

Want dat is de perceptie die we willen overbrengen: software die functies bieden voor bedrijfsprocessen en gebruikersgemak vanuit een infrastructuur die snel en zeker is voor continue gebruik.

We verwachten de nieuwe infrastructuur in maart in gebruik te nemen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren