Blog

Leveranciersdatabase verlaagt drempels

by Hein van Schaik · No comments

Lokale en regionale aannemers die in aanmerking willen komen voor kleine projecten in de gemeente Alkmaar kunnen zich voortaan inschrijven in een leveranciersdatabase. Hiervoor gebruikt de gemeente onze module Supplier Relationship Management.

De gemeente heeft hiertoe op haar website een link geplaatst die geĂ¯nteresseerden de mogelijkheid geeft zich aan te melden voor de leveranciersdatabase. Leveranciers melden zich aan door middel van het invoeren van hun algemene bedrijfsgegevens. Op basis van deze gegevens vindt een eerste controle plaats.

Indien de aangemelde partij aan de minimale eisen voldoet (o.a. werkzaam in de bouw en in de regio Alkmaar gevestigd) worden ze uitgenodigd aanvullende gegevens te verstrekken. Dit betreft onder andere een Kamer van koophandel verklaring, omzetgegevens en nadere informatie over de typen opdracht waarvoor ze in aanmerking willen komen (bijv. straatwerk, sloopwerk of schilderwerk). Van de aangegeven type opdrachten worden onder meer ook referenties en beroepskwalificaties gevraagd.

Op basis van deze en andere reeds aanwezige informatie binnen de gemeente wordt bepaald of een leverancier op de lijst van gekwalificeerde leveranciers komt voor een bepaald type opdracht. Vervolgens wordt per opdracht bepaald welke leveranciers ook daadwerkelijk worden uitgenodigd voor deelname aan een aanbesteding.

Volgens de voor inkoop verantwoordelijk wethouder Peter de Baat (VVD) is de database een reactie op de vaak gehoorde opmerking dat het voor aannemers lastig is om in aanmerking te komen voor opdrachten binnen de gemeente.

De inschrijving in de leveranciersdatabase biedt dus zeker geen garanties voor het daadwerkelijk verkrijgen van klussen, maar verlaagt wel de drempels voor leveranciers om zich te profileren binnen de gemeente Alkmaar. Tegelijkertijd geeft het de gemeente Alkmaar inzicht in de kennis en kunde van lokale partijen.

Lees het persbericht van de gemeente Alkmaar.

Meer weten? Neem contact op met Commerce-hub.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Bent u de eerste?

Reageren